+36303368007 bioland.to@gmail.com

Házirend

Tisztelettel várjuk a velünk, elveinkkel azonosulni tudó horgászokat, Akiből szabályaink ellenérzést váltanak ki nem jó helyen jár. Olyan vizet szeretnénk fenntartani, ami évek múlva is nagy élményeket nyújt majd az ide látogató horgászoknak, vendégeinknek.

Tavunk az elmúlt időszakban nagyon jó hírnévre tett szert a befektetéseknek, gondos őrzésnek, odafigyelésnek és sok egyéb kemény munkának köszönhetően. Ahhoz, hogy tavunk a varázsát, jó hírnevét a jövőben is megőrizze, szigorú szabályokat kell betartatnunk a mi és a ti utódaitok érdekében. Kérek mindenkit olvassa figyelmesen és tartsa be maradéktalanul szabályainkat:

 • Horgászni kizárólag érvényes állami horgászjeggyel lehetséges. Halat megtartani és elvinni egyaránt TILOS!
 • Rablóhalra műcsalival a hármashoroggal ellátott csalik esetében mindig lenyomott szakállú horoggal lehet horgászni.
 • A tóból kifogott kishallal lehet csak horgászni, hozott kishallal nem.
 • Pontymatracot biztosítunk, amelynek használata kötelező, a megakasztott hal kíméletes kiemelése merítőhálóval, esetleg kézzel történhet. Halat kizárólag benedvesített matracra tegyünk. Használjunk hosszú szárú fogót (sok esetben elkerülhetetlen) a csali kiszabadításához. Kérünk mindenkit a nyári időszakban különösen figyeljen a halakra azok mielőbbi kíméletes visszahelyezésére. 
 • Vágóhorgok, lip, grip, használata tilos.      
 • Kérünk mindenkit figyeljünk a partra, a tó tisztaságára, szemetet az arra kijelölt helyekre lehet dobni. A vízparti fák, nád, sás, liliom és a vízi növényzet eltávolításával, levágásával, csonkolásával horgászhelyet kialakítani, vagy a meglévő helyeket kiszélesíteni TILOS!
 • A halakat (esetleges fotózás után) azonnal vissza kell engedni a tóba. Kérjük, a halainkat ülve, guggolva, térdmagasságnál nem magasabbra emelve fotózni! Felemelve fotózni TILOS!
 • A horgász köteles a horgászat megkezdése előtt megismerni és a horgászat során betartani a Halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény a 133/2013. (XII.29.) VM rendelet, valamint ezen Horgászrend rendelkezéseit.
 • A 2013. évi CII. törvény és a 133/2013. (XII.29.) VM rendelet megsértése esetén a területi jegy minden esetben visszavonásra kerül, de az a helyi horgászrend rendelkezéseinek megsértése esetén is visszavonásra kerülhet!
 • Kirívó vagy ismétlődő szabályszegés esetén a szabályszegő horgász a területi jegy váltásától hosszabb időtartamra eltiltható.
 • Erősen ittas egyének a horgásztó körül nem tartózkodhatnak.
 • A tóparton kulturáltan kell viselkedni oly módon, hogy a többi horgászt és pihenni vágyót magatartásunkkal ne zavarjuk. Az általános horgászetikát és horgászszokásokat be kell tartani.
 • Minden, ami horgászzsinórral és horoggal rendelkezik horgászkészségnek minősül.
 • A horgászhelyét elhagyó horgász köteles horgászkészségeit a vízből kivenni, azok őrzésével más személyt nem bízhat meg. A horgász és a felszerelés között kontaktusnak kell lenni.
 • Sátorozás csak a kijelölt horgászhelyek közelében lehet.
 • A tavon mindenki csak saját felelősségére horgászhat. A horgászat közben esetlegesen bekövetkező balesetekért a tulajdonos felelősséget nem vállal.
 • Tüzet rakni csak kijelölt tűzrakó helyen és tálcában grillezés céljából lehet.
 • A Bioland Tőzegbányató területén a magyar és külföldi állampolgárok csak érvényes állami horgászjegy, fogási napló és a halászatra jogosult által kibocsátott területi jegy birtokában folytathatnak horgászati tevékenységet.
 • A tulajdonos területi jegyet bocsát ki, mely tartalmazza az engedélyes nevét, címét és az alkalmazható horgászeszközt, valamint a halászati törvényben előírt tilalmak és korlátozások alapján megállapított fogási tilalmakat és korlátozásokat.
 • A tó megközelítése során a járműveket a kijelölt parkolóban kell hagyni. A tó csak gyalogosan járható körbe.
 • Horgászni vízpartról és csónakból lehet.
 • Szennyezett, szemetes horgászhelyen a horgászatot megkezdeni vagy folytatni TILOS. A horgászat befejezése után a horgászhelyet tisztán kell elhagyni. Szemetelés esetén a horgász 1.000 Ft bírságot fizet.
 • Léki horgászat az országos horgászrend előírásainak megtartásával -saját felelősségére- külön tulajdonosi engedéllyel engedélyezett.
 • Az országos horgászrend által előírt fogási naplóban olvasható tilalmi időket kell betartani az alábbi eltérésekkel. Törpeharcsából korlátlan mennyiség fogható, a kifogott törpeharcsát a tóba visszahelyezni TILOS!
 • A Bioland Kft. megbízása alapján eljáró halászati őr a horgászrend megsértése esetén jogosult a napi, vagy éves területi engedélyt a horgásztól ideiglenesen bevonni, illetve a horgászrend megsértésével megtartott halat szabadon engedni.
 • A halőrnek joga van a tó területén a horgász járművét, felszerelési tárgyait átvizsgálni. A halőr jogosult a horgászt horgászat közben ellenőrizni vagy esetlegesen utasítani, hogy a horgász az általa választott horgászmódszerhez a megfelelő felszerelést szakszerűen használja. Az utasítást minden horgász és kísérője köteles betartani.
 • Ragadozóhalakra csak pergetős, műcsalis módszer alkalmazható.
 • Úszós ragadozóhalas módszer alkalmazása csak a tó tulajdonos külön engedélyével használható. 
 • A gyermek csak felnőtt felügyelete mellett horgászhat.
 • A csónakhasználat saját felelősségre történik.
 • Csónakos horgászatnál az ifjúsági és gyermek horgász csak felnőtt felügyelete mellett horgászhat.
 • Minden csónakban egy darab mentőmellénynek kell lenni. Ezen felül minden olyan, csónakban tartózkodó személynek, aki nem tud úszni kötelező mentőmellényt viselnie.
 • Bojlis horgászok a részükre kijelölt szakaszokon belül horgászhatnak, nem akadályozva a csónakos közlekedést. 
 • A horgászathoz az alábbi kellékek megléte kötelező: golyóstoll, személyazonosság igazolására szolgáló arcképes igazolvány, horgászatra jogosító területi jegy, halmérleg, horogszabadító, nagy méretű szák, haltartó háló, mérőszalag, pontymatrac vagy halbölcső.

Felelősségvállalás

A tó, a tópart vagy a csónakok nem rendeltetésszerű használatából, illetve a házirend megszegéséből, valamint mulasztásból származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a Bioland Kft. felelősséget nem vállal! A Bioland Kft. fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő vendégeket nem fogadja, illetve a Bioland Tőzegbányató területéről azonnal eltávolítsa. A Bioland Kft. semmilyen felelősséget nem vállal, és kártérítés megfizetésére nem kötelezhető természeti csapás, tűz, illetve önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért. (pl. áramszünet). A Bioland Kft.-nek jogában áll azonnali hatállyal eltávolítani azt a vendéget, aki nem tartja be a házirendet, vagy viselkedésével zavarja a többi vendéget. A vendég köteles vigyázni a személyes holmijára és értékeire, amennyiben őrizetlenül hagyja őket, vállalja a felelősséget az esetleges eltűnésükért. Ez a felelősség a Bioland Kft.-t nem terheli. A parkoló gépkocsikban esetlegesen bekövetkezett károkért és a bennük hagyott értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk! A Bioland Kft. a felelőtlenségből vagy a házirend megsértéséből származó anyagi, testi, tárgyi és egyéb károkért felelősséget nem vállal. A látogatók saját felelősségükre cselekednek a Bioland Tőzegbányató egész területén. Vendégeink által keletkezett károk rendezése a helyszínen történik.

 

BIOLAND TŐZEGBÁNYATÓ

Pölöske

Bioland Kft. 8767 Pötréte, Kossuth L. u. 149.

adószám 10401543-2-20

Víztérkód 20-075-1-4

Horgászatra bejelentkezés: +36 30 3368 007

Horgászati idő az előre meghirdetett napokon

Október 1- Március 31. 07.00-16.00

Áprlis 1.- Szeptember 30. napkeltétől – napnyugtáig

Halőreink: Sipos László, Bohár Csaba, Kiss István

Általános Szabályok:

A horgász köteles a horgászat megkezdése előtt megismerni és a horgászat során betartani a Halgazdálkodásról és a hal védelméről szóló 2013. évi CII. törvény a 133/2013. (XII.29.) VM rendelet, valamint ezen Horgászrend rendelkezéseit.

A 2013. évi CII. törvény és a 133/2013. (XII.29.) VM rendelet megsértése esetén a területi jegy minden esetben visszavonásra kerül, de az a helyi horgászrend rendelkezéseinek megsértése esetén is visszavonásra kerülhet!

Kirívó vagy ismétlődő szabályszegés esetén a szabályszegő horgász a területi jegy váltásától hosszabb időtartamra eltiltható.

Erősen ittas egyének a horgásztó körül nem tartózkodhatnak.

A tóparton kulturáltan kell viselkedni oly módon, hogy a többi horgászt és pihenni vágyót magatartásunkkal ne zavarjuk. Az általános horgászetikát és horgászszokásokat be kell tartani.

Minden, ami horgászzsinórral és horoggal rendelkezik horgászkészségnek minősül.

A horgászhelyét elhagyó horgász köteles horgászkészségeit a vízből kivenni, azok őrzésével más személyt nem bízhat meg. A horgász és a felszerelés között kontaktusnak kell lenni.

Sátorozás csak a kijelölt horgászhelyek közelében lehet.

A tavon mindenki csak saját felelősségére horgászhat. A horgászat közben esetlegesen bekövetkező balesetekért a tulajdonos felelősséget nem vállal.

Tüzet rakni csak kijelölt tűzrakó helyen és tálcában grillezés céljából lehet.

A Bioland Tőzegbányató területén a magyar és külföldi állampolgárok csak érvényes állami horgászjegy, fogási napló és a halászatra jogosult által kibocsátott területi jegy birtokában folytathatnak horgászati tevékenységet.

A tulajdonos területi jegyet bocsát ki, mely tartalmazza az engedélyes nevét, címét és az alkalmazható horgászeszközt, valamint a halászati törvényben előírt tilalmak és korlátozások alapján megállapított fogási tilalmakat és korlátozásokat.

A tó megközelítése során a járműveket a kijelölt parkolóban kell hagyni. A tó csak gyalogosan járható körbe.

Horgászni vízpartról és csónakból lehet.

Szennyezett, szemetes horgászhelyen a horgászatot megkezdeni vagy folytatni TILOS. A horgászat befejezése után a horgászhelyet tisztán kell elhagyni. Szemetelés esetén a horgász 1.000 Ft bírságot fizet.

Léki horgászat az országos horgászrend előírásainak megtartásával -saját felelősségére- külön tulajdonosi engedéllyel engedélyezett.

Az országos horgászrend által előírt fogási naplóban olvasható tilalmi időket kell betartani az alábbi eltérésekkel. Törpeharcsából korlátlan mennyiség fogható, a kifogott törpeharcsát a tóba visszahelyezni TILOS!

A Bioland Kft megbízása alapján eljáró halászati őr a horgászrend megsértése esetén jogosult a napi, vagy éves területi engedélyt a horgásztól ideiglenesen bevonni, illetve a horgászrend megsértésével megtartott halat szabadon engedni.

A halőrnek joga van a tó területén a horgász járművét, felszerelési tárgyait átvizsgálni. A halőr jogosult a horgászt horgászat közben ellenőrizni vagy esetlegesen utasítani, hogy a horgász az általa választott horgászmódszerhez a megfelelő felszerelést szakszerűen használja. Az utasítást minden horgász és kísérője köteles betartani.

Ragadozóhalakra csak pergetős műcsalis módszer alkalmazható.

Úszós ragadozóhalas módszer alkalmazása csak a tó tulajdonos külön engedélyével használható.

A gyermek csak felnőtt felügyelete mellett horgászhat

Csónakos horgászatnál az ifjúsági és gyermek horgász csak felnőtt felügyelete mellett horgászhat.

Minden csónakban egy darab mentőmellénynek kell lenni és annak, aki nem tud úszni.

Bojlis horgászok a részükre kijelölt szakaszokon belül horgászhatnak, nem akadályozva a csónakos közlekedést.

A horgászathoz az alábbi kellékek megléte kötelező: golyóstoll, személyazonosság igazolására szolgáló arcképes igazolvány, horgászatra jogosító területi jegy, halmérleg, horogszabadító, nagy méretű szák, haltartó háló, mérőszalag, pontymatrac vagy halbölcső.

Szívesen fogadjuk a véleményeket, javaslatokat:

​Bioland Tőzegbányató csapata

Bezárás

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás